Akut tandpine

Hjælp! Jeg har tandpine!

Hos Tandlægehuset i Høruphav anbefaler vi, at du kontakter tandlægen, hvis du føler smerte i dit tandsæt. Uanset omfanget af dine smerter, er det vigtigt, at du kontakter tandlægen.

Hos Tandlægehuset i Høruphav, din lokale tandlæge nær dig på Als, finder vi din smerte og lindrer din tandpine.

Pludselig tandpine er kroppens måde at fortælle dig, at der er noget galt. Der kan være mange årsager til pludselig tandpine. Uanset omfanget af smerter, er det væsentligt at søge behandling hurtigst muligt. En tandlæge kan hjælpe dig med at finde årsagen og afhjælpe smerterne.

Ved pludselig tandpine er du altid velkommen til at kontakte Tandlægehuset Høruphav. Uanset om du er patient hos os eller ej, vil vi altid bestræbe os på at behandle dig samme dag, som du ringer.

Hvorfor har jeg tandpine?

Årsagerne til akutte tandsmerter kan være mange. Ofte skyldes det:

Ved opstået tandpine er det vigtigt at komme i god tid

Ved lettere tandpine kan smertestillende tabletter hjælpe midlertidigt, f.eks. Panodil evt. kombineret med Ibuprofen (se indlægsseddel i pakken). Samtidig anbefaler vi, at du hurtigst muligt bestiller tid hos tandlægen. Sammen kan vi identificere årsagen til og afhjælpe smerterne.

Ved kraftige tandsmerter er det afgørende, at du tager kontakt til tandlægen hurtigst muligt. Tiden fra smerternes opståen til den første kontakt til tandlægen kan have stor betydning for den behandling, som tandlægen igangsætter – alt afhængigt af tandpinens årsag.

Er en tand blevet slået ud, er det vigtigt, at den opbevares i rent vand. I flere tilfælde vil det være muligt at sætte tanden ind igen.

Hvad kan jeg gøre for at lindre tandsmerterne?

  • Undgå koldt og varmt – både mad og drikke
  • Hold tanden eller området rent ved hjælp af tandbørste og tandtråd
  • Undgå at tygge med tanden
  • Mindsk hævelsen med is

Oplever du tandsmerter eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os her.

Skriv til os
info@tandlaege-als.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Lysabildskov og Als.