Tandprotese

Hvad er en tandprotese?

Ved Tandlægehuset Høruphav tilbyder vi både del- og helproteser. Dette kan være løsningen for dig, der har mistet én eller flere tænder og gerne vil opnå et fuldt tandsæt, så du kan få dit smil tilbage. Tandprotesen laves med tænder, der matcher dine naturlige tænder, så man kan ikke se, at du har fået protese.

Hvilken tandprotese passer til mig?

Hvis du mangler enkelte tænder, er en delprotese løsningen for dig. Protesen kædes sammen med dine andre tænder ved hjælp af bøjler. Din tandlæge vil derfor undersøge dine tænders tilstand og anbefale en proteseløsning ud fra dette.

Hvis du mangler alle dine tænder, er helprotesen løsningen.

Hvordan foregår protesebehandlingen?

Behandlingsforløbet varierer alt efter, hvilken tandprotese du skal have lavet. Behandlingen tager typisk 1-4 uger.

Til forundersøgelsen undersøger tandlægen dine tænder. Dette er for at kunne præsentere dig for dine muligheder inden for tandproteser, der passer til dig og dine ønsker. Ved helproteser kan det være nødvendigt at fjerne øvrige tænder i munden. Efter denne behandling skal din mund have en helingsperiode, hvor du tilbydes en midlertidig protese, så du ikke er tandløs.

Næste skridt er at du får lavet et aftryk, som støbes i gibs.

Når tandprotesen er færdig, kommer du til klinikken til påsætning og tilpasning. Herudover guider vi dig i, hvordan du passer på protesen, samt hvordan du bruger den i dagligdagen.

Efter behandlingen

Uanset om du har fået en del- eller helprotese er efterbehandlingen vigtig for at forlænge holdbarheden. Daglig og grundig rengøring af tandprotesen er nødvendig, så du sørger for, at madrester og bakterier ikke sætter sig op under protesen.

Jævnlige tandlægebesøg er også nødvendige for at sikre, at protesen opretholder sin form.

Hvis du har nogle spørgsmål til behandlingen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Skriv til os
info@tandlaege-als.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Lysabildskov og Als.