Røntgen

Røntgenbilleder hos tandlægen

Vi bruger røntgenbilleder til at kunne diagnosticere dine tænder og knogler.

Et røntgenbillede dannes af røntgenstråler. Røntgenstrålerne kan trænge igennem menneskers væv, så man kan få et overblik af tændernes tilstand i munden.

Ved hjælp af lyse og mærke toner kan røntgenbilledet gengives. De lyse toner i billedet er mundens hårde væv, såsom tænder og knogler. Det bløde væv, hud og muskler, ses ikke på billederne og fremstår derfor som mørke.

Vi kan se dine tandfyldninger, fordi de er hvidlige på røntgenbilleder.

Hvornår skal du have taget et røntgenbillede?

Vi tager røntgenbilleder for at kunne se de dele af dine tænder, som ikke er synlige i munden. Det er ikke altid nødvendigt med et røntgenbillede. Når vi laver et eftersyn, kan det dog være en stor fordel for at afgøre, om der er nogle sygdomme i munden.

Hvis du er i gang med et længere behandlingsforløb, kan røntgen være nødvendigt for at se om sygdommen har udviklet sig eller om din igangværende behandling har hjulpet.

Skal jeg være bange for strålerne?

Et røntgenbillede hos tandlægen svarer til den samme strålepåvirkning, som hvis du sidder i et fly i en halv time. Det er en strålingstype, der kaldes kosmisk stråling. Vi modtager den også dagligt. En skadelig effekt kan ikke registreres ved den stråling, som man får ved tandlægen. Der er altså ikke noget farligt ved at få taget et røntgenbillede ved tandlægen.

Ligesom at du kan fravælge en behandling, kan du også fravælge et røntgenbillede. Du skal dog være opmærksom på, at konsekvensen kan være at dine tandproblemer bliver meget større i fremtiden. Det vil nemlig forhindre os i at give dig en optimal behandling.

Hvis du har nogle spørgsmål til røntgenbilleder, er du meget velkommen til at kontakte os her.

 

Skriv til os
info@tandlaege-als.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Lysabildskov og Als.