Behandlinger

Læs mere om vores forskellige behandlinger her:

Tandpleje

Vi ønsker selvfølgelig det bedste for dine tænder og dit smil. Derfor anbefaler vi, at du regelmæssigt går til tandlægen.

Ved jævnlige tandlægebesøg og tandpleje har du mulighed for at bremse mindre problemer, inden de udvikler sig og kræver dyre og komplicerede tandbehandlinger.

Regelmæssige tandlægebesøg og tandpleje har en forebyggende effekt og anbefales for at holde dine tænde stærke og sunde. Tandrensninger er en vigtig del af din tandpleje. Læs mere om tandrensning nedenfor.

Print eller læs mere om undersøgelse og forebyggelse her!

Tandrensning

Vi anbefaler nye og nuværende patienter at få foretaget regelmæssige tandrensninger på tandklinikken. Her er der mulighed for at fjerne belægninger og tandsten, som tandbørsten ikke altid kan klare.

Alle mennesker oplever bakterieophobninger, også kaldet plak, på tænderne, som over tid kan udvikle sig til tandsten. Hvis plak og tandsten ikke fjernes med jævne mellemrum, risikerer man at få komplicerede problemer med sine tænder, bl.a. som følge af tandkødsbetændelse og paradentose, hvorfor jævnlige tandrensninger er en god investering.

Tandrensninger fjerner også nogle misfarvninger og giver derved mulighed for hvidere tænder.

Print eller læs mere om tandrensning her!

Fyldninger

En fyldning, også kaldet en plombe, er en erstatning for manglende tandsubstans. Fyldninger anvendes særligt i tilfælde af et hul i tanden, hvor fyldningen bliver brugt som erstatning for den tabte tandsubstans.

På klinikken bruger vi som regel plast som fyldningsmateriale, da plast tilnærmelsesvis har samme farve som tanden.

Som erfarne fagpersoner ved vi, at et ensartet tandsæt forbedrer en persons selvopfattelse, hvorfor fyldningsmaterialet har stor betydning, når du skal forholde dig til, hvilken type fyldning, du ønsker.

Print eller læs mere om huller i tænderne her!

Kroner og broer

Har du en tand, som ikke er mulig at reparere vha. en fyldning, anbefaler vi en krone eller bro.

Kroner og broers funktion er at stabilisere tanden og sikre, at den ikke knækker og går tabt.

For at sikre kroner og broers virkning, er det efter behandlingen vigtigt at holde tanden eller tænderne rene som naturlige tænder. Ellers er der risiko for, at en krone eller bro går løs eller falder ud.

En krone kan fremstilles i guld, rent porcelæn eller i en kombination af metal og porcelæn (metalkeramik). Undersøgelser viser, at ca. tre ud af fire broer stadig fungerer efter 15 år.

Print eller læs mere om kroner her!

… og om broer her!

Implantater

Mangler du én eller flere tænder, kan det være en fordel med en implantatbehandling.

Et implantat er en kunstig tandrod, som er med til at erstatte den manglende tand.

Ved en grundig undersøgelse vil tandlægen afgøre, om et implantat er den rette behandling for dig. Implantatbehandlingen er omfattende og tidskrævende, men kan være fordelagtig, da den ikke involverer andre tænder i munden.

Undersøgelser viser, at ca. 95 % af alle implantatbehandlinger stadig fungerer efter 10 år. Et implantat sikrer dig et komplet tandsæt og et smil, som du gerne vil vise frem.

Print eller læs mere om implantater her!

Proteser

Har du mistet én eller flere tænder, kan en protese være en god løsning for dig, der gerne vil have et komplet tandsæt.

Vi tilbyder hjælp ved fremstilling af helproteser, dvs. udskiftning af flere tænder. Har du mistet enkelte tænder, er en delprotese en god mulighed.

Vi tilbyder at hjælpe både med fastgjorte og aftagelige proteser, og tænderne på protesen udvælges, så de matcher dine naturlige tænder.

Print eller læs mere om proteser her!

Rodbehandling

Vi har mange års erfaring med selvkomplicerede rodbehandlinger, som vi udfører grundigt, nænsomt og omsorgsfuldt.

En måde, hvorpå vi sikrer et godt behandlingsresultat, er ved at hindre, at nye bakterier kommer ned i rodkanalen. Dette sker ved, at rodkanalen renses og fyldes med et særligt fyldningsmateriale.

Desuden vil rodbehandlede tænder ofte være meget skrøbelige, hvorfor der kan være behov for, at den behandlede tand beskyttes af en krone.

Vi vil naturligvis guide dig igennem hele behandlingen og oplyse dig under hvert enkelt trin, så du ikke er tvivl om, hvad der vil ske under den givne behandling.

Print eller læs mere om rodbehandlinger her!

Andre tandlægeydelser

Har du spørgsmål til en eller flere af vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Personalet på klinikken står altid parate til at hjælpe dit smil.

Vi værdsætter åben kommunikation, og derfor rådgiver vi dig gennem det væld af muligheder, som kan bruges i behandlingen af dine tænder.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav på Als vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Augustenborg, Lysabildskov – og resten af Als og Sønderjylland.