Isninger i tænderne

Av! Mine tænder gør ondt! Jeg har isninger!

Får du ondt, når du drikker og spiser for varmt eller for koldt? Det skyldes med stor sandsynlighed isninger i dit tandsæt. Isninger kan være væmmelige og generende for dig og dine omgivelser. Dine smerter kommer ofte uventet med kort varighed.

Tandlægehuset i Høruphav, tandlægen nær dig på Als, råder dig til at opsøge en af vores behandlerer, som gerne vil kigge dine tænder igennem. Vi kender dine tænder, og ønsker ikke, at du skal have ondt. Ofte skyldes dine isninger enten et hul i en tand, en dårlig fyldning eller måske en revne i tanden.

Hvis du oplever smerte i tænderne, så er du velkommen til at kontakte os. Vi bestræber os på at behandle dig hurtigst muligt. 

Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?

I værste tilfælde udspringer dine isninger af blottet tandhalse, fordi dit tandkød har trukket sig tilbage. Blottet tandhalse er ofte et rsultat af for hård tandbørstning, hvis du ikke bruger en tandbørste med bløde hår, og du børste for meget på tværs. Det anbefales, at man børste hver enkelt tand med en circulær bevægelse for at fjerne skidt, som sætter sig imellem dine tænder.

Hvis dine smerter er midle, så behøver man som regel ikke behandling. Det er dog anbefalet, så man ikke tænker for meget over sine smerter. Selvom dine smerter er milde, kan det stadig være generende.

I tilfælde af blottet tandhalse, råder vi dig til, at anskaffe en flourtandpasta uden slibemiddel. En tandpaste uden flour har ikke den forebyggende effekt på dit tandsæt i forhold til huller. Voksne bør bruge en flourtandpaste med et indhold på 1450-1500 ppm flourtandpasta.

I forhold til blottet tandhalse påfør tandpaste med en let fingerspids på de følsomme steder.

Vi hjælper dig med isninger i tænderne

Tandlægehuset i Høruphav, en ærlig og behagelige tandlæge nær dig på Als, giver dig en omsorgsfuld behandling af dine isninger. Sammen finder vi årsagen, og afhjælper dine milde eller stærke smerter, så du igen kan være tilfreds med dit smil.

Hvis du gerne vil vide mere om huller, fyldninger, parodontose (tandkødsbetændelse) eller anden behandling, så du velkommen til at læse mere her. 

Skriv til os
info@tandlaege-als.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Lysabildskov og Als.