Isninger i tænderne

Av! Mine tænder gør ondt! Jeg har isninger!

Får du ondt, når du drikker og spiser for varmt eller for koldt? Det skyldes med stor sandsynlighed isninger i dit tandsæt. Isninger kan være væmmelige og generende for dig og dine omgivelser. Dine smerter kommer ofte uventet med kort varighed.

Tandlægehuset i Høruphav, tandlægen nær dig på Als, råder dig til at opsøge en af vores behandlere, som gerne vil kigge dine tænder igennem. Vi kender dine tænder og ønsker ikke, at du skal have ondt. Ofte skyldes dine isninger enten et hul i en tand, en dårlig fyldning eller måske en revne i tanden.

Hvis du oplever smerte i tænderne, så er du velkommen til at kontakte os. Vi bestræber os på at behandle dig hurtigst muligt.

Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?

I værste tilfælde udspringer dine isninger af blottede tandhalse, fordi dit tandkød har trukket sig tilbage. Blottede tandhalse er ofte et resultat af for hård tandbørstning, hvis du ikke bruger en tandbørste med bløde hår og at du børster for meget på tværs. Det anbefales at man børster hver enkelt tand med en cirkulær bevægelse for at fjerne skidt, som sætter sig imellem dine tænder.

Hvis dine smerter er milde, så behøver man som regel ikke behandling. Det er dog anbefalet, så man ikke tænker for meget over sine smerter. Selvom dine smerter er milde, kan det stadig være generende.

I tilfælde af blottede tandhalse, råder vi dig til at anskaffe en flourtandpasta uden slibemiddel. En tandpasta uden flour har ikke den forebyggende effekt på dit tandsæt i forhold til huller. Voksne bør bruge en flourtandpasta med et indhold på 1450-1500 ppm flourtandpasta.

I forhold til blottede tandhalse påfør tandpasta med en let fingerspids på de følsomme steder.

Vi hjælper dig med isninger i tænderne

Tandlægehuset i Høruphav, en ærlig og behagelig tandlæge nær dig på Als, giver dig en omsorgsfuld behandling af dine isninger. Sammen finder vi årsagen og afhjælper dine milde eller stærke smerter, så du igen kan være tilfreds med dit smil.

Hvis du gerne vil vide mere om huller, fyldninger, parodontose (tandkødsbetændelse) eller anden behandling, kan du læse mere her.

Print eller læs mere om isninger her!

Skriv til os
info@tandlaege-als.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hos Tandlægehuset Høruphav vil du blive mødt af en dygtig og anbefalet tandlæge, som også gerne tager imod patienter fra Sønderborg, Lysabildskov og Als.